Хочу собакуХочу кішкуХочу морську свинкуХочу шиншилуХочу хом'ячкаХочу мишуХочу папугуХочу рибку

Амазон

АмазонЗовнішній вигляд.

Рід досить приземкуватих папуг. Це середні і великі птахи з коротким, іноді в деякій мірі округленим хвостом, входять у вид так званих короткохвостих папугаїв. Довжина цих птахів від 25 см до 45 см.У всіх представників цього роду папуг основний колір пір'я зелений. Окремі ділянки голови, крил і деяких інших ділянок тіла пофарбовані в червоний, жовтий або синій кольори, в залежності від виду папуги. Більшою частиною такі ділянки досить невеликий по відношенню до забарвленого зеленого кольору решті пір'я. Ідентифікація (розпізнавання) окремих видів амазонів відбувається за допомогою колірних відмітин, розкиданих по голові, потилиці, шиї, крил і хвоста, добре відмітних «неозброєним» оком. 

Поширення

Рід папуг ара зустрічається в Центральній та Північно-західній частині Бразилії, в Парагваї, Аргентині, Еквадорі, Центральній Америці, Венесуелі, на сході Колумбії, півночі Бразилії, на островах Домініка (малі Антильські острова) і острові святого Вінсента. Так само папуга поширений по тихоокеанському узбережжю Коста-Ріки, Нікарагуа, Гондурасу і Сальвадору. 

Спосіб життя

Населяють вологі тропічні сельви, мешкають в лісах, в основному хвойних. Можуть здійснювати нальоти на фруктові сади. Птахи не полохливі й досить шумні. Під час спарювання розбиваються по парах. Населяють рівнинні ліси і передгір'я від висоти 800 м і до висоти 1200 м над рівнем моря. Тримаються сімейними групами, парами або зграями (до 30 особин). Харчується плодами, горіхами, насінням, а також, цитрусовими, манго і навіть кавовими зернами. Великі зграї, понад декілька сотень особин, зрідка до тисячі птахів, утворюються під час годування, або при ночівлі на деревах. Найчастіше папуг можна помітити під час польоту, або коли вони сидять на голих гілках на верхівках високих дерев; також амазонів можна побачити в ранкові або вечірні години, коли вони покидають або, навпаки, повертаються на дерева для ночівлі. Під час польоту або при розподілі дерев (гілок дерев) для ночівлі папуги шумлять, в цей час зазвичай їх і помічають. Під час годівлі папуги ведуть себе тихо, спокійно. Крик у венесуельських амазонів гучний, звучний, сильний, різкий, з металевим відливом.

Пропонуємо способи лечение ночного энуреза...




News image

Як вибрати або купити здорового папугу

Вибрати здорового папугу непросто. Для початку слід визначитися з підходящим ...

News image

Хвилясті папуги: правильний догляд за крилатими вихованцями

Отже, ви вирішили придбати хвилястого папугу. Перш ніж, відправитися за ним ...

News image

Як купувати птицю (папугу)

На жаль, зараз на українському зооторговому ринку склалася така ситуація, ...

News image

Догляд за папугою - правильно чистимо клітку

В даний момент більшість власників птахів скажуть: «Подумаєш, теж проблема!». ...




Список коментарів  
  •  
  •  
  • Reply with quote
  • Quote

#1 0974549702 » 19.12.2016, 17:41

віталік
0 +−

0974549702



Додати коментар

Захисний код
Оновити

Сьогодні в журналі:

Найповільніші птахи і комахи

Швидкість польоту важлива, як для хижака, так і для його жертви. Але деякі мешканці повітряних просторів в ...

< Дізнатись більше >

Найкрасивіші білі тварини

Білий колір шерсті допомагає, як травоїдним, так і м'ясоїдним тваринам маскувати, приховувати свою присутн...

< Дізнатись більше >

Найшвидші тварини (сухопутні)

Хто з тварин швидше за всіх на світі? Хто може обігнати лише велосипедиста, а хто - гоночну машину? Хто швидши...

< Дізнатись більше >